Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για «περιβαλλοντική επίθεση»

Must read

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν, τον ορκισμένο εχθρό του, ότι διέπραξε μια «περιβαλλοντική επίθεση» με την απόρριψη πολλών τόνων πίσσας στις ισραηλινές ακτές της Μεσογείου από ένα πλοίο που «προήλθε από το Ιράν».

«Ένα πειρατικό πλοίο με σημαία Λιβύης που αναχώρησε από το Ιράν είναι υπεύθυνο για αυτήν την περιβαλλοντική επίθεση» δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Περιβάλλοντος Γκίλα Γκάμλιελ σε συνέντευξη Τύπου. «Το Ιράν πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες διεξάγοντες περιβαλλοντικές επιθέσεις» πρόσθεσε.

Η πετρελαιοκηλίδα, μία από τις χειρότερες στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, προκάλεσε μια οικολογική καταστροφή που θα πάρει μήνες ή και χρόνια για να καθαριστεί, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Όπως έγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος στο Twitter, το εβραϊκό κράτος εντόπισε το πλοίο που ευθύνεται για μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα, «ένα περιβαλλοντικό έγκλημα» που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της ακτογραμμής του στη Μεσόγειο να γεμίσει από πίσσα.

Ισχυροί άνεμοι και ασυνήθιστα υψηλά κύματα έπληξαν τις ισραηλινές ακτές στα μέσα Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να χυθούν τόνοι πίσσας στις παραλίες, από τη Ρος Χανίκρα στον Βορρά, κοντά στον Λίβανο, έως το Ασκελόν, στα νότια, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα πλοίο αγνώστων στοιχείων που έπλεε σε απόσταση 50 χιλιόμετρων (30 μιλίων) από τις ακτές στις 11 Φεβρουαρίου ως την πιθανή πηγή αυτής της οικολογικής καταστροφής. Ομάδες του στρατού, πολίτες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων αναπτύχθηκαν στις ακτές της χώρας για να καθαρίσουν τους όγκους πίσσας από τις παραλίες.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές Αρχές απάλλαξαν από κάθε υποψία ένα ελληνικό τάνκερ και πάνω από δέκα άλλα πλοία, τα οποία υποπτεύονταν ότι προκάλεσαν αυτή την οικολογική καταστροφή.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article