Συνεργασία ΔΕΗ – LeasePlan Hellas για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Must read

Με σκοπό να συμβάλλουν στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, η ΔΕΗ και η LeasePlan Hellas προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΗ και η LeasePlan Hellas πρόκειται να προχωρήσουν από κοινού στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με βάση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτουν καθεμία στον τομέα της. Φιλοδοξία των δύο εταιρειών είναι αυτή η συνεργασία να δώσει ώθηση στην ηλεκτροκίνηση στη χώρα μέσω της αύξησης στις μισθώσεις ηλεκτρικών οχημάτων και της σημαντικής ενίσχυσης των υποδομών φόρτισης.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν κορυφαία τεχνογνωσία, αφού διαθέτουν -καθεμία στον τομέα της- έναν εξαιρετικά σημαντικό όγκο πολύτιμων δεδομένων, εμπειριών και πληροφορίας.

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΗ συνεχίζει με γοργά βήματα τη δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Βασικός μας στόχος, η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, που αποτελεί αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων και την ευρεία διάδοσή τους. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με τη LeasePlan Hellas, ώστε να προχωρήσουμε από κοινού στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Η ΔΕΗ κάνει την ηλεκτροκίνηση τρόπο ζωής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και καθαρότερο αύριο για όλους».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, διευθύνων σύμβουλος της LeasePlan Hellas, τόνισε: «Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της LeasePlan Hellas και της ΔΕΗ μάς γεμίζει ενθουσιασμό και ικανοποίηση, αφού θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης ανάπτυξης τόσο για τη μίσθωση όσο και για το δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει συνολικά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα. Τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος, τόσο σε επίπεδο περιβαλλοντικού αποτυπώματος όσο και σε επίπεδο κόστους, είναι σημαντικά. Στη LeasePlan συνεχίζουμε να εργαζόμαστε έχοντας τον πελάτη στο επίκεντρο και παραμένοντας αφοσιωμένοι στη στρατηγική μας δέσμευση να πετύχουμε καθαρές εκπομπές ρύπων (net zero tailpipe emissions) από τον στόλο της εταιρείας παγκοσμίως έως το 2030. Αυτή η συνεργασία με έναν μεγάλο όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, η οποία έχει την απολιγνιτοποίηση στον πυρήνα του αναπτυξιακού σχεδίου της, θεωρούμε ότι είναι μια στρατηγική κίνηση μεγάλης σημασίας».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article