Γερμανία: Επιχορηγήσεις για τρένα με εναλλακτικά καύσιμα και μικρότερες εκπομπές

Must read

Έναν νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων ύψους περίπου 74 εκατ. ευρώ την περίοδο 2021 2024 για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση εναλλακτικών πηγών έλξης ώστε να αντικατασταθούν οι αμαξοστοιχίες που λειτουργούν με ντίζελ ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Οι επιχορηγήσεις έχουν σχεδιαστεί για την κάλυψη του κόστους προγραμματισμού και ρύθμισης προκειμένου να υποστηρίξουν τους φορείς εκμετάλλευσης και τις δημόσιες Αρχές να αγοράσουν ή να εκμισθώσουν τρένα καινοτόμων χαμηλών εκπομπών και να παρέχουν την απαιτούμενη υποδομή ανεφοδιασμού και φόρτισης. Οι επιχορηγήσεις μπορεί να καλύψουν μεταξύ 40% και 60% του πρόσθετου κόστους για αμαξοστοιχίες χαμηλών εκπομπών σε σύγκριση με τα συμβατικά τρένα με κινητήρα ντίζελ.

Ο στόχος της νέας χρηματοδότησης είναι η αύξηση της χρήσης συστημάτων έλξης σιδηροδρόμων χαμηλών εκπομπών, η επίτευξη οικονομιών κλίμακας για ευρύτερη υιοθέτηση και η τόνωση της ζήτησης για τους κατασκευαστές να αναπτύξουν περαιτέρω τις τεχνολογίες. Η νέα χρηματοδότηση συμπληρώνει επίσης τα υφιστάμενα ομοσπονδιακά προγράμματα χρηματοδότησης για κινητικότητα μπαταρίας ηλεκτρικής ενέργειας, τo πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το Εθνικό Πρόγραμμα Καινοτομίας Υδρογόνου και Τεχνολογίας Κυψελών Καυσίμου.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article