Ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Παύλου Μελά για την περιβαλλοντική ενημέρωση των πολιτών

Must read

Ηλεκτρονική πύλη ενεργοποιεί ο Δήμος Παύλου Μελά για την περιβαλλοντική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας www.pavlosmelas.gr του δήμου, οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν από σήμερα στην περιβαλλοντική πλατφόρμα που βρίσκεται στoν σύνδεσμο envi.pavlosmelas.gr, ενώ τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμη και η αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (από το google play store). Η εφαρμογή αυτή έχει κατασκευαστεί προκειμένου να παρέχει και προσωποποιημένα δεδομένα, συμβουλευτικού χαρακτήρα, σε ευάλωτες ομάδες για τυχόν υπερβάσεις ορίων ρύπων και γι’ αυτόν τον λόγο απαιτεί σύνδεση με κωδικό χρήστη.

Ειδικότερα, τα στοιχεία για την ποιότητα του αέρα (μικροσωματίδια σκόνης PM10) και τις μετεωρολογικές συνθήκες (υγρασία, ταχύτητα ανέμου, ηλιακή ακτινοβολία, θερμοκρασία, βροχές) συλλέγονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο από σταθμούς μέτρησης που λειτουργούν στον δήμο, στο Πάρκο Δενδροποτάμου στη Σταυρούπολη (Μετεωρολογικός Σταθμός) και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ευκαρπίας (Περιβαλλοντικός Σταθμός). Στη συνέχεια καταγράφονται σε μια βάση δεδομένων και το σύστημα, με τη χρήση κατάλληλων διακομιστών, παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στα δεδομένα αυτά, ώστε να είναι προσβάσιμα τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από δημόσιες υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, αναπτύχθηκε κατάλληλο υπολογιστικό περιβάλλον πρόγνωσης για τις επόμενες ημέρες.

Στα σχέδια του δήμου είναι η λειτουργία και άλλων σταθμών μέτρησης μετεωρολογικών και περιβαλλοντικών στοιχείων. Παράλληλα, υπάρχουν δεδομένα πρόβλεψης για την περιοχή του δήμου και από άλλα σημεία άντλησης πληροφοριών, καθώς και από δορυφορική απεικόνιση μέσω της χρήσης του προγράμματος Copernicus Climate Change Service για πληθώρα περιβαλλοντικών παραμέτρων.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article