ΥΠΕΝ: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο στα Αστέρια Γλυφάδας

Must read

«Με την έγκριση της αρχιτεκτονική μελέτης για τα Αστέρια Γλυφάδας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μια σημαντική επένδυση για την Αττική» ανακοίνωσε με δήλωσή του ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έργο με πολλαπλά οφέλη, το οποίο συνάδει με τις βασικές μας προτεραιότητες στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς δήλωσε: «Με την αρχιτεκτονική μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για τα Αστέρια της Γλυφάδας δίνουμε σημαντική ώθηση στην υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης. Και συνολικά στη δημιουργία της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε την Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), εγκρίνοντας σημαντικές υποθέσεις. Στην εν λόγω συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η υποβολή της αρχιτεκτονικής μελέτης -αναθεώρηση της άδειας δόμησης και αναθεωρήσεων αυτής, για τροποποίηση μελετών, αλλαγή μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών στο συγκρότημα Αστέρια Γλυφάδας- Επανάχρηση-Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας 5* δυναμικότητας 400 κλινών.

Η μελέτη αφορά το τουριστικό επενδυτικό έργο «Αστέρια Γλυφάδας» με επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5*, δυναμικότητας 400 κλινών. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικών κατοικιών, 12 σουιτών, εκθεσιακού χώρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, δύο εστιατορίων, αρχαιολογικού περίπατου, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρου αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία: δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων. Τόσο στα καταλύματα, στα κτίσματα και στις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του ΚΕΣΑ θετική γνωμοδότηση έλαβε και η αντίστοιχη αρχιτεκτονική μελέτη για τη αναδιαμόρφωση και επανάχρηση στο εστιατόριο – café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων-καφέ Dreams).

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article