Στήριξη των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής από τις ΗΠΑ

Must read

Η αμερικανική κυβέρνηση θα επιστρατεύσει όλους τους πόρους που διαθέτει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία Covid-19, όπως δήλωσε χθες η υπουργός των Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι οι φτωχοί υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αναθέσει στο υπουργείο των Οικονομικών τη χρήση «της ψήφου και της φωνής» των ΗΠΑ για την προώθηση των στόχων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων, αλλά και την ανάληψη δράσης για τον τερματισμό της χρηματοδότησης των ορυκτών καυσίμων.

Η Γέλεν έδωσε έμφαση στην προσοχή που ίδια προσδίδει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και στη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας, σε μία ψηφιακή συνάντηση με χριστιανούς και Εβραίους θρησκευτικούς ηγέτες, αλλά και με τη μη κυβερνητική οργάνωση Jubilee USA Network. Ο αναφερόμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός προωθεί την ελάφρυνση του χρέους των φτωχών χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η Γέλεν υποστήριξε ότι οι φτωχοί σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτοί που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική αλλαγή, αλλά θα υποφέρουν περισσότερο από αυτή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλη την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Γέλεν επεσήμανε ακόμη ότι η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε την εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής ανισότητας, ενώ οι χώρες με χαμηλά εισοδήματα θα χρειαστούν διεθνή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Οι ΗΠΑ θα εργαστούν από κοινού με τους συνεργάτες τους σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης μέσω της ομάδας των χωρών G20 για ένα μορατόριουμ χρέους, αλλά και για την υιοθέτηση ενός κοινού πλαισίου, ώστε οι χώρες να βοηθηθούν στην αναδιάρθρωση των χρεών τους, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article