Η καινοτομία, προϋπόθεση για την επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων από τις επιχειρήσεις

Must read

Ο τρόπος με τον οποίο θα συμμετέχει ο επιχειρηματικός κόσμος στις σημαντικές διεθνείς περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και διεργασίες συζητήθηκε στην εξαμηνιαία τακτική διαδικτυακή συνάντηση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την εθνική ελληνική επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – ICC Ελλάς εκπροσώπησαν στη συνάντηση η δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και μέλος του cluster Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ICC Hellas και ο δρ Σπύρος Κιαρτζής, διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και επικεφαλής του cluster.

Θέμα της διαδικτυακής συνάντησης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) ήταν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των επιχειρήσεων, των κρατών και των διεθνών θεσμών στοn δρόμο προς την 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC COP26) στη Γλασκώβη, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς θα συμμετέχει ο επιχειρηματικός κόσμος στις σημαντικές διεθνείς περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και διεργασίες, ιδίως στον τομέα των βιώσιμων χρηματοδοτήσεων, της προστασίας της βιοποικιλότητας και της προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ακολούθησε η συνδιαμόρφωση των απόψεων, ενώ το ενδιαφέρον της συζήτησης συγκέντρωσε και η επίσημη επανένταξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Παρισίων και η επαναδραστηριοποίησή της στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η δρ Αυγερινοπούλου και ο δρ Κιαρτζής εξήραν την ανάγκη ενίσχυσης της καινοτομίας ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Είναι ένας τομέας που αναμένεται να ενισχυθεί στο πλαίσιο της COP26 και στον οποίο μπορούν να δραστηριοποιηθούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article