Συνεχίζεται η υποβολή συμμετοχών για πιστοποίηση CRI Pass από το ΙΕΕ

Συνεχίζεται η υποβολή συμμετοχών για τη νέα, σύγχρονη πιστοποίηση του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης για θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο στρατηγικό εργαλείο αξιολόγησης επιδόσεων στην Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, που δημιούργησε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, ο στρατηγικός συνεργάτης για την Ελλάδα του διεθνούς Βρετανικού  Οργανισμού BITC.

Η πιστοποίηση θα βοηθήσει εταιρείες και οργανισμούς να βελτιώσουν το κοινωνικό, το περιβαλλοντικό και το οικονομικό αποτύπωμά τους, ανταποκρινόμενες στις νέες απαιτήσεις σε αυτούς τους τομείς.

Η νέα πιστοποίηση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρομεσαίες αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να πιστοποιήσουν και διασφαλίσουν ότι πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις της Εταιρικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, αρχίζοντας με μια συνολική αξιολόγηση των επιδόσεών τους. Καθώς πρόκειται για ανεξάρτητη αξιολόγηση, η πιστοποίηση συμβάλλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας των επιχειρήσεων προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ τις υποστηρίζει στην εναρμόνιση με τα ελάχιστα κριτήρια ESG, διεθνή standards όπως τα GRI, UN Global Compact, UN Sustainable Development Goals, καθώς και τη νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών δεδομένων. Παράλληλα, υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στη δημιουργία Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Πιστοποίησης CRI PASS είναι ότι αξιολογούνται οι επιδόσεις των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζομένους και την αγορά. Η επιχείρηση προετοιμάζεται για εξωτερική πιστοποίηση και στη συνέχεια για τον απαιτητικότερο Δείκτη CR INDEX και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εταιρεία λαμβάνει feedback report με αναφορά στα δυνατά σημεία της, σε τομείς που χρήζουν βελτίωσης και με προτάσεις μελλοντικών ενεργειών.

Έχοντας συμπληρώσει 13 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC), το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης έχει υποστηρίξει περισσότερες από 60 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 12 διαφορετικούς κλάδους που αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ της χώρας να συστηματοποιήσουν την Εταιρική Ευθύνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη, και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους, μέσα από τον Δείκτη CR Index, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των ESG επιδόσεών τους. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στον στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας, που έχει αποδεδειγμένα συμβάλει θετικά στη συνολική τους ESG απόδοση.

Η υποβολή συμμετοχών θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου 2021.