Φυσικοί ήχοι από τις επτά ηπείρους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Must read

Από την Ανταρκτική στην Αυστραλία, ένας Βρετανός συνθέτης κατέγραψε ήχους της φύσης από ολόκληρο τον κόσμο και τους ένωσε σε μια συλλογή διάρκειας επτά ωρών, που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης.

Ο Τεντ Γουάιτ άρχισε να συλλέγει τις ηχογραφήσεις, οι οποίες κυμαίνονται από… αλιγάτορες στον ποταμό Αμαζόνιο μέχρι καταιγίδες στις βόρειες ακτές της Σκωτίας το 2015.

Με τη βοήθεια της εταιρείας παροχής καλλιτεχνικών υπηρεσιών Platoon, οι ηχογραφήσεις, που αναμείχθηκαν με μουσική την οποία συνέθεσε ο Γουάιτ εμπνευσμένος από τα ταξίδια του, μετατράπηκαν σε επτά δίσκους με τίτλο «Mindfulness Nature», ο καθένας από αυτούς αφιερωμένος σε μια ήπειρο.

«Προσπάθησα να καλύψω ό,τι μπορείς να φανταστεί κανείς στον κόσμο μέσα σε αυτά τα άλμπουμ. Επομένως, θα ταξιδέψεις από την έρημο στην αυστραλιανή ενδοχώρα στο τσουχτερό κρύο της Αλάσκας, στη Βόρεια Αμερική», εξήγησε ο Γουάιτ στο Reuters.

«Είχα προσωπικό στόχο να δημιουργήσω ένα μεγάλο έργο, το μουσικό ημερολόγιό μου των ταξιδιών… Να προσπαθήσω να δώσω στους ανθρώπους τους ήχους που ίσως δεν μπορούν να ακούσουν εάν δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτά τα μέρη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γουάιτ, μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης από το Λίβερπουλ, κατέγραψε ήχους από τη φύση, τα ζώα όπως και από πόλεις, και χρησιμοποίησε παραδοσιακά όργανα για τη μουσική του.

«Με τη Νότια Αμερική, ειδικά τον Αμαζόνιο… είναι απλά η ποικιλομορφία των ηχογραφήσεων και των ήχων που μπορείς να ακούσεις. Μπορείς να κάνει κουπί και να ακούς έναν τεράστιο αλιγάτορα. Και μετά από ένα δευτερόλεπτο, ακούς αυτό το βουητό από τα βατράχια και τα τζιτζίκια και όλα αυτά τα απίστευτα έντομα» περιέγραψε.

Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Γουάιτ συνέχισε να εργάζεται τον τελευταίο χρόνο, ταξιδεύοντας στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές στη Βρετανία και γι’ αυτή την εμπειρία του λέει: «Κατάφερα να κάνω μερικές φανταστικές ηχογραφήσεις στις πόλεις τον τελευταίο χρόνο λόγω του γεγονότος ότι δεν κυκλοφορούσαν πολλοί άνθρωποι έξω».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article