Διεθνής οικολογική πρωτοβουλία με αφετηρία τους Λειψούς

Must read

Με αφετηρία τους Λειψούς, μια σημαντική οικολογική πρωτοβουλία που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διεθνείς διαστάσεις, υπόσχεται να συμβάλει δραστικά στην προστασία των θαλασσών. Για τον σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρία φυσικών καλλυντικών KORRES, αναλαμβάνοντας από κοινού δράση για την επαναφύτευση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας που για πρώτη φορά ξεκίνησε από το νησί των Λειψών, με την ενεργή στήριξη του δήμου.

Μάλιστα, πρόσφατα δόθηκε σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα, την οποία παρακολούθησαν ταυτόχρονα περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα, Κύπρος, Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Πολώνια, Φινλανδία και Ισπανία! Ξεκινώντας με μαγευτικά πλάνα από το νησί των Λειψών, η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Αναστασία Μήλιου, παρουσίασε στο διεθνές κοινό τη διαδικασία της επαναφύτευσης από τον όρμο της Βρουλιάς και το υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου. Η συνέντευξη Τύπου υπό κανονικές συνθήκες θα είχε δοθεί διά ζώσης, παρουσία όλων των συμμετεχόντων δημοσιογράφων στο νησί των Λειψών. Έπειτα από την αξιοσημείωτη διεθνή ανταπόκριση που σημείωσε, η σπουδαία οικολογική πρωτοβουλία αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου.

«Για ακόμη μια φορά η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συναντά την επιχειρηματική καινοτομία και την ανθρώπινη ευρηματικότητα για να οδηγήσει στην αειφορία. Νιώθουμε υπερήφανοι που ένα νέο οικολογικό εγχείρημα γεννήθηκε στους Λειψούς και θα αποκτήσει σύντομα διεθνείς διαστάσεις, ώστε να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού τόσο στο νησί μας, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Αυτή η αξιόλογη ενέργεια με αφετηρία τους Λειψούς εξακολουθεί να προβάλλεται με αμείωτο ρυθμό στα κοινωνικά δίκτυα και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης, προσεγγίζοντας εκατομμύρια δυνάμει ταξιδιώτες με οικολογικές ευαισθησίες από πλήθος ευρωπαϊκών χωρών.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article