Η Καλιφόρνια καταργεί τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και αέριο

Must read

Εντολή να καταρτίσουν σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2045, όπως και την απαγόρευση νέων αδειών fracking (μέθοδος εξόρυξης, γνωστή ως υδραυλική θραύση) εντός τριών ετών, έδωσε στους αξιωματούχους της κυβέρνησης του ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, πολιτείας με μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Ο Νιούσομ δέχεται πιέσεις από ακτιβιστές και πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους της πολιτείας να απομακρυνθει από τα ορυκτά καύσιμα και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή. «Έχω καταστήσει σαφές ότι δεν βλέπω κάποιον λόγο να συνεχιστεί το fracking στο μέλλον και πιστεύω ότι n Καλιφόρνια πρέπει να προχωρήσει πέρα από το πετρέλαιο» ανέφερε σε δήλωσή του.

Από την πλευρά τους, στελέχη των κλάδων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου επέκριναν την ανακοίνωση του κυβερνήτη, όπως και ορισμένοι πολιτικοί, που δήλωσαν ότι η δράση θα πλήξει τις θέσεις εργασίας και τις κοινότητες που εξαρτώνται από τις γεωτρήσεις. Η πετρελαϊκή ένωση Western States, με δήλωσή της, δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει αυτήν την επιβλαβή και παράνομη εντολή.

Η παραγωγή πετρελαίου στην Καλιφόρνια ακολουθεί πτωτικούς ρυθμούς σταθερά από τη δεκαετία του 1980, εν μέρει λόγω των σκληρών περιβαλλοντικών προτύπων, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι η πολιτεία βρίσκεται στην έβδομη θέση αναφορικά με την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, είναι δεύτερη στην κατανάλωση του ορυκτού καυσίμου και φιλοξενεί το 10% της παραγωγικής δυναμικότητας διύλισης στη χώρα.

Αρκετές περιβαλλοντικές ομάδες και Δημοκρατικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η πολιτεία πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να σταματήσει τις γεωτρήσεις. Ο κυβερνήτης ανέθεσε στη ρυθμιστική Αρχή για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Καλιφόρνιας, τη Διεύθυνση Διαχείρισης της Γεωλογικής Ενέργειας, να αρχίσει μια διαδικασία που θα σταματήσει την έκδοση αδειών υδραυλικής θραύσης έως το 2024, η οποία αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της εξόρυξης πετρελαίου στην πολιτεία. Επιπλέον, ο Νιούσομ είπε ότι το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνιας, το οποίο καταρτίζει τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, θα αξιολογήσει τον τρόπο της σταδιακής μείωσης της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2045.

Η πολιτική της Καλιφόρνια αναφορικά με την κλιματική αλλαγή είναι επίσης η πιο επιθετική από οποιαδήποτε αμερικανική πολιτεία και έχει θέσει στόχο την απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article