Έργα ισχύος 30 MW ολοκλήρωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Must read

Με γεωμετρική πρόοδο προχωρά η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς το χαρτοφυλάκιο των εν λειτουργία έργων από τα 250 MW που αναμένεται να φτάσει στους επόμενους μήνες, θα διπλασιαστεί στα 500 MW στο τέλος του 2022, και θα διαμορφωθεί στο 1,5GW εντός τριετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία για την πορεία των έργων που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας έχουν ολοκληρωθεί έργα ισχύος 30 MW που περιλαμβάνουν:

  • Το πρώτο τμήμα του εμβληματικού έργου της Πτολεμαΐδας, ισχύος 15 MW ενώ το δεύτερο (επίσης 15 MW) αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα σε πλήρη ανάπτυξη θα έχουν ισχύ 230 MW καθώς ακολουθεί το μεγάλο πάρκο, ισχύος 200 MW, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με ανταγωνιστική τιμή πώλησης της ενέργειας στο δίκτυο το οποίο -όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνο Μαύρος σε πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής- αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2022.
  • Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16 MW σε Κεφαλλονιά, Κρήτη και Λήμνο. Σημειώνεται ότι η εταιρία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 20 MW.
- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article