Ζωή Ράπτη: Πιθανόν τον Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων 18-30 ετών

Must read

Την εκτίμηση ότι μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18 – 30 ετών εξέφρασε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου. Οι ηλικίες θα είναι από 18 και πάνω θα το δούμε όμως στη συνέχεια» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές, επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. Ανέφερε ακόμη ότι οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σημείωσε πως παρατηρείται πολύ αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας και εκτίμησε ότι μετά τις 20 Μαΐου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από τις 3.000.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article