Στρατηγική συνεργασία BlueFuel – Scale Gas

Must read

Η BlueFuel και η ισπανική εταιρία Scale Gas -θυγατρική της Enagas- ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την κατασκευή των πρώτων πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου κίνησης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Scale Gas θα συμβάλει με την πλούσια πείρα και την τεχνογνωσία που κατέχει στην εγκατάσταση και τη συντήρηση αντίστοιχων υποδομών. Μέσω της συνεργασίας της με την BlueFuel, η Scale Gas αποκτά απευθείας παρουσία και στην ελληνική αγορά, καταδεικνύοντας την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς του LNG στη χώρα μας.

Η BlueFuel θα είναι σε θέση, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων Ελίν να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με φυσικό αέριο, τόσο σε υγροποιημένη μορφή (LNG), όσο και σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) στις αρχές του 2022, προσφέροντας στους πελάτες της πανελλαδική κάλυψη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σταθμών της.

Το LNG είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρεται σήμερα για την αποτελεσματική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του τομέα των οδικών μεταφορών. Σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα, μειώνει δραστικά τους εκπεμπόμενους ρύπους, εξαλείφοντας πλήρως τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνοντας κατά 80%-90% τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και κατά 20%-30% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article