Κ. Σκρέκας: «Προτεραιότητα του ΥΠΕΝ η προώθηση της ανακύκλωσης – Ο ΕΟΑΝ επιταχυντής στην προσπάθεια»

Must read

Tο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην 85η ΔΕΘ επισκέφτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ Γιώργος Βρεττάκος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Χιωτάκης, το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Παντελεάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Σκρέκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις στρατηγικές προτεραιότητες το υπουργείου, τονίζοντας ότι η προώθηση της ανακύκλωσης αποτελεί εθνική προτεραιότητα, και στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΑΝ καλείται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να αποτελέσει τον επιταχυντή στην προσπάθεια να καταστεί η ανακύκλωση και η προώθηση της κυκλικής οικονομίας στάση ζωής για τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο περίπτερο του Οργανισμού, ο κ. Σκρέκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΕΟΑΝ στέκεται πολύτιμος αρωγός στην ισχυρή στρατηγική μας προσπάθεια να ενισχύσουμε αλλά και να εδραιώσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση στην ελληνική κοινωνία, την οποία χρειαζόμαστε απαραίτητη σύμμαχό μας. Συλλογικά αλλά και ατομικά μπορούμε να μετατρέψουμε τις καθημερινές μας συνήθειες σε μια θετική δύναμη αλλαγής και παράλληλα να δρομολογήσουμε σήμερα τις βέλτιστες λύσεις και δράσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επιφέρει η κλιματική κρίση».

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της έκθεσης εκατοντάδες επισκέπτες ήρθαν σε επαφή μέσα από το περίπτερο του ΕΟΑΝ με τα ζητήματα της ανακύκλωσης. Τα στελέχη του Οργανισμού τούς έδωσαν προωθητικό υλικό με σκοπό να τους ενημερώσουν για το πώς, τι και πού μπορούν να ανακυκλώνουν, καθώς και για τις δράσεις, τις στρατηγικές προτεραιότητες και το σχέδιο του ΕΟΑΝ, που με βάση το νέο αναβαθμισμένο νομοθετικό και θεσμικό περιβάλλον αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την υλοποίηση της νέας εθνικής αντίληψης και στρατηγικής για την ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Ο ΕΟΑΝ «φιλοξενείται» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Περίπτερο 10, Stand 6, του εκθεσιακού χώρου.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article