Εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Must read

Με στόχο τη βελτίωση του κυκλοφοριακού χάρτη της Αλεξανδρούπολης, η δημοτική Αρχή της πόλης θέτει σε εφαρμογή την εκπόνηση του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ειδικότερα, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή για την έναρξη, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, της κατάρτισης του ΣΒΑΚ, το οποίο «θα αποτελέσει τον οδηγό για τα έργα και τις παρεμβάσεις της επόμενης δεκαετίας», ενώ η μελέτη χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Ζαμπούκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βασικός στόχος είναι να προαχθεί η ισότιμη μετακίνηση και πρόσβαση των πολιτών με όλα τα μέσα μετακίνησης και ιδιαίτερα η ενεργή κινητικότητα, δηλαδή με τα πόδια ή με το ποδήλατο». Τα ΣΒΑΚ αποτελούν στρατηγικά πλάνα, σχεδιασμένα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κινητικότητας ανθρώπων και επιχειρήσεων, στις πόλεις και στα προάστια αυτών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ταυτόχρονα και η ποιότητα ζωής ενώ:

  • εξασφαλίζουν προσβασιμότητα των θέσεων εργασίας και των υπηρεσιών σε όλους
  • βελτιώνουν την προστασία και την ασφάλεια των μετακινούμενων
  • μειώνουν τη ρύπανση, τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας
  • αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων
  • ενισχύουν την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως στην πορεία εκπόνησης του σχεδίου θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση, όπου όλοι οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους για το πώς θέλουν να δουν την κινητικότητα στην πόλη τους τα επόμενα χρόνια.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article