Εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών κατασκευάζει στο Τέξας η ExxonMobil

Must read

Στην κατασκευή στις ΗΠΑ του πρώτου εργοστασίου μεγάλης κλίμακας για ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η ExxonMobil.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων του ενεργειακού ομίλου για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Μπέιτον του Τέξας και αναμένεται να είναι λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2022, ενώ στην πλήρη του λειτουργία αναμένεται να φτάνει τη δυνατότητα ανακύκλωσης έως 30.000 μετρικών τόνων πλαστικών απορριμμάτων, με προοπτική αύξησης στο μέλλον.

Η διοίκηση της ExxonMobil στοχεύει στη διάθεση εγκαταστάσεων παγκοσμίως που θα επιτρέπουν την ανακύκλωση 500.000 μετρικών τόνων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εξετάζοντας τοποθεσίες στην Ολλανδία, στον Καναδά και στη Σινγκαπούρη.

Η Κάρεν Μακί, πρόεδρος της ExxonMobil Chemical Company, δήλωσε σχετικά: «Το να υπάρχουν διαθέσιμες προηγμένες εγκαταστάσεις για την ανακύκλωση θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να αντιμετωπίσουμε την απόρριψη πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον και γι’ αυτό εξετάζουμε τη δημιουργία σε μεγάλη κλίμακα τέτοιων εγκαταστάσεων στον κόσμο».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article