Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Must read

Παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ηγετών από πολλές χώρςε του πλανήτη θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκόβη η παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την κλιματική κρίση.

Ο Μπομπ Γουόρντ, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ερευνών Grantham, δήλωσε στην «Daily Telegraph» για την παρουσία της βασίλισσα Ελισάβετ στη σύνοδο: «Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε, ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι η ισχυρή παρουσία της βασιλικής οικογένειας είναι απολύτως χρήσιμη, καθώς θα δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολείται σοβαρά με την κλιματική αλλαγή». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στο συνέδριο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Γκάρεθ Ρέντμοντ Κινγκ, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Energy and Climate Intelligence Unit του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στο συνέδριο δείχνει ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι χώρες θα αποχωρήσουν από τη διάσκεψη υιοθετώντας την Συμφωνία του Παρισιού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Γουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» – ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η φετινή διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο ορατές από ποτέ. Η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ το καλοκαίρι ο πλανήτης υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασίες. Οι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article