Συνεργασία του Μπιλ Γκέιτς με τη Βρετανία για πράσινες επενδύσεις 475 εκατ. ευρώ

Must read

Τη συνεργασία του Λονδίνου με τον Μπιλ Γκέιτς, ύψους 400 εκατ. λιρών, με στόχο την ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον δεσμευόμενος να «αυξήσει γρήγορα» τις νέες καθαρές τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα του Γκέιτς, σύμφωνα με το Bloomberg, εστιάζει σε τέσσερις τεχνολογικούς τομείς: πράσινο υδρογόνο, μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα και συστήματα για τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα απευθείας από τον αέρα.

«Υπάρχουν πολλές μικρές εταιρείες που καινοτομούν με καλύτερες τεχνολογίες για να πετύχουν αυτά τα πράγματα» δήλωσε ο Γκέιτς σε μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για τις επενδύσεις που διεξήχθη στο Λονδίνο, παρουσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Χρειάζονται επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σήμερα είναι πολύ ακριβές για την καταναλωτική αγορά» τόνισε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο για να προσδιορίσει ποια έργα θα πρέπει να υποστηριχθούν και ότι αναμένει πως τουλάχιστον ένα από τα έργα θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Θα τα αναβαθμίσουμε και θα μειώσουμε το κόστος, ώστε να τα φέρουμε στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα με την ηλιακή και τη χερσαία αιολική ενέργεια, και ώστε να μπορούν να αναβαθμιστούν για τη μείωση των εκπομπών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία έρχεται μόλις δύο εβδομάδες προτού οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντηθούν στη Γλασκόβη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Μπόρις Τζόνσον προανήγγειλε ότι η σύνοδος κορυφής θα είναι «εξαιρετικά σκληρή».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article