Επιδείνωση του καιρού έως την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση από τα βορειοδυτικά αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα και έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, με κυριότερο χαρακτηριστικό τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις υψηλές τιμές που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σήμερα από το πρωί και μέχρι το απόγευμα
  • Στη δυτική Πελοπόννησο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα.
  • Στη Θεσσαλία και στις Σποράδες από νωρίς σήμερα το απόγευμα και έως αύριο το πρωί.
  • Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία από σήμερα το απόγευμα έως νωρίς αύριο το πρωί.
  • Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία απόψε το βράδυ έως αύριο.
  • Στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια αύριο από το πρωί έως το απόγευμα.
  • Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από αύριο το μεσημέρι έως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επιπλέον:

  • Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειώνονται από σήμερα το απόγευμα και μέχρι τα ξημερώματα αύριο στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
  • Αύριο θα επικρατήσουν βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο από την αρχή της ημέρας και στο Αιγαίο από το μεσημέρι. Την Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν βαθμιαία στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά.