Χρεοκοπία για την Britishvolt, τη βρετανική εταιρεία παραγωγής μπαταριών για οχήματα

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα περάσει η Britishvolt Ltd., κάτι που αποτελεί πλήγμα  στην προσπάθεια της Βρετανίας για μια εγχώρια εταιρεία παραγωγής μπαταριών για την αυτοκινητοβιομηχανία της, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρεία συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη του συνόλου του προσωπικού της σήμερα στο Λονδίνο και αναμένεται να κηρύξει άμεσα χρεοκοπία, όπως ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Η Britishvolt βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις διάσωσης, με μια αποτίμηση μόλις 32 εκατ. βρετανικών λιρών, μειωμένη κατά 95% σε σχέση με την αξία της μόλις το περασμένο έτος. Η εταιρεία αναμένεται να ορίσει την EY ως διαχειριστή της για την πώληση περιουσιακών στοιχείων, το πλέον πολύτιμο των οποίων είναι η τοποθεσία του εργοστασίου της στο Blyth της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Η τοποθεσία είναι ιδανική για παραγωγή μπαταριών, με τεράστιους χώρους και πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια. Η Britishvolt είχε προσπαθήσει να πωλήσει τη συγκεκριμένη έκταση 230 στρεμμάτων το περασμένο έτος.

Με στήριξη από τον κολοσσό των εξορύξεων Glencore και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Britishvolt αποτελούσε το «κλειδί» για μια «έκρηξη» της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων στη Βρετανία και είχε προχωρήσει σε προκαταρκτικές συμφωνίες με την Aston Martin Lagonda και τη Lotus Cars, ιδιοκτησίας Zhejiang Geely, ωστόσο δεν κατάφερε τελικώς να λάβει οριστικές παραγγελίες.