Επικοινωνία Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς – Επιστρέφει το απόγευμα τη διερευνητική εντολή

Την πρόθεσή του να προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και της διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνικη επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο, στους οποίους επανέλαβε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Επίσης, διευκρίνισε ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Αμέσως μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας -όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα- θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να του δώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή. Αν δεν υπάρξει το περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης, τότε η εντολή περνάει στο τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».