Κ. Πιερρακάκης: «Δεν σταματάμε να δουλεύουμε ούτε μία μέρα»

Από σήμερα λειτουργεί το dentist pass, η πλατφόρμα του gov.gr για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας, φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό κάθε παιδί να μπορεί να επισκεφτεί έναν οδοντίατρο για κάποιες βασικές διαδικασίες σε σχέση με την υγιεινή των δοντιών του. Έχουμε μια λογική να επενδύσουμε στην προληπτική ιατρική».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, με την πρωτιά με μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, ανάφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ένα αποτέλεσμα της τάξης του 41% δημιουργεί ένα τέτοιου τύπου σοκ που να συνεπάγεται αυτήν την κινδυνολογία. Η κοινωνία στηρίχτηκε σε κάθε κρίση που υπήρξε τα τελευταία χρόνια και όλη αυτή η δουλειά έγινε για να βοηθήσουμε τον κόσμο στην καθημερινότητά του… Τίποτε δεν έδειχνε αλαζονεία και οποτεδήποτε υπήρξε σφάλμα αυτό αναγνωρίστηκε, ειπώθηκε η λέξη “συγγνώμη” και προσπαθήσαμε όλα αυτά να τα μεταβολίσουμε σε μαθήματα. Και αυτό ο κόσμος το αναγνώρισε επί του πρακτέου στην κάλπη. Εμείς θέλουμε μια εντολή για να συνεχίσουμε να κινούμαστε μπροστά. Δεν σταματάμε να δουλεύουμε ούτε μια μέρα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα εκκρεμοτήτων και η εντολή που έχουμε από τον κόσμο είναι “σηκωμένα μανίκια”».

Σχετικά με την επόμενη εκλογική διαδικασία, στις 25 Ιουνίου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση σχολίασε: «Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και θέλουμε μια πολύ ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία. Θα έχουμε μια προεκλογική περίοδο στην οποία θα προσπαθήσουμε να πούμε ακριβώς τι θα κάνουμε, θα τρέξουμε σε όλη την Ελλάδα για να μπορέσουμε να περιγράψουμε ακριβώς το τι είναι αυτό, το οποίο θέλουμε να κάνουμε και θα ζητήσουμε εκ νέου ψήφο».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας θα ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική, ενώ σχολιάζοντας τη στρατηγική της αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έγιναν πολλά λάθη, τα οποία είχαν να κάνουν με μη συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εμείς είπαμε συγκεκριμένα πράγματα με αριθμούς ανατριχιαστικά συγκεκριμένους. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα… Ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε εξεταστικές για τους δημοσκόπους, οι οποίοι και σε πολλές περιπτώσεις είχαν αυτοπεριοριστεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε στην παγίδα στην οποία η ίδια έστησε, πιστεύοντας τα νούμερα τα οποία ήταν λανθασμένα».

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι είναι καλό πράγμα η συναίνεση και ειδικά όταν αντανακλά την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Σε νομοσχέδια είχαμε διεκδικήσαμε τη συναίνεση πολλών κομμάτων, όπως το νομοσχέδιο σχετικά με την κεντρική ψηφιακή πολιτική της χώρας. Αυτή είναι η κουλτούρα του επικεφαλής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στη συνταγματική αναθεώρηση και σε πολιτικές».

«Η πολιτική είναι συνθήκη προοπτικής πολύ περισσότερο από ό,τι είναι συνθήκη καταγωγής. Σηκωμένα μανίκια, συγκεκριμένες λύσεις σε πράγματα και δουλειά, δουλειά, δουλειά» κατέληξε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.