Από ένα θεμελιώδες πρόβλημα επικοινωνίας υπονομεύεται η παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, οπως εκτιμά ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος, μιλώντας σε εκπομπή του CBS, τόνισε: «Όσο συνεχίζουν να μιλούν για παγκόσμια κλιματική αλλαγή, δεν πάνε πουθενά. Γιατί κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή γι’ αυτό… Οπότε, η πρότασή μου είναι, πάμε να επαναδιατυπώσουμε τον όρο, να μιλήσουμε διαφορετικά γι’ αυτόν και να πούμε στον κόσμο ότι μιλάμε για μόλυνση. Η μόλυνση προκαλεί κλιματική αλλαγή, η μόλυνση σκοτώνει».
O 75χρονος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια έχει γίνει η «φωνή» κατά της κλιματικής αλλαγής λόγω του ρόλου του ως οικοδεσπότη της Austrian World Summit, μιας παγκόσμιας συνόδου για την κλιματική αλλαγή.
«Έχω αναλάβει μια αποστολή για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, επειδή μου αρέσει να έχω ένα υγιές σώμα και μια υγιή Γη. Γι’ αυτό αγωνίζομαι. Και αυτή είναι η σταυροφορία μου» δήλωσε ο Σβαρτσενέγκερ στο CBS.
Στα μέσα Μαΐου, η εφημερίδα «USA Today» δημοσίευσε άρθρο του Σβαρτζενέγκερ στο οποίο καλούσε για ένα περιβαλλοντικό κίνημα που θα προσαρμοστεί στις διαμορφούμενες συνθήκες και το οποίο θα περιλαμβάνει τον επαναπροσδιορισμό της επικοινωνιακής πολιτικής γύρω από την κλιματική αλλαγή.
«Χρειαζόμαστε νέα οικολογία που θα βασίζεται στην οικοδόμηση, την ανάπτυξη και την κοινή λογική. Η παλιά οικολογία φοβάται την ανάπτυξη. Σιχαίνεται την οικοδόμηση. Πολλοί από εσάς γνωρίζεται το στιλ αυτό, τις διαδηλώσεις για κάθε νέα εξέλιξη, το αλυσόδεμα σε κατασκευαστικό εξοπλισμό, τις αγωγές για την επιβράδυνση των πάντων» έγραφε ο Σβαρτσενέγκερ και συμπλήρωνε: «Σήμερα καλώ για μια νέα οικολογία, με βάση την κατασκευή των έργων καθαρής ενέργειας που χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να χτίσουμε, να χτίσουμε, να χτίσουμε».
Πηγή: kathimerini.gr








