Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η δημοπράτηση των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων με το ΥΠΕΝ να έχει θέσει ως στόχο μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν δημοπρατηθεί οι 27 μονάδες ώστε το 2022 να είναι πλέον λειτουργικές. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος μιλώντας την Τετάρτη το απόγευμα σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνο-Γαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων στην Ελλάδα: Προοπτικές και Ευκαιρίες υπό το πρίσμα του γαλλικού μοντέλου».

Ο κ.Γραφάκος επεσήμανε ότι το θέμα της διαχείρισης αποβλήτων βρίσκεται ψυλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

«Ήδη ο σχεδιασμός τρέχει στο επίπεδο των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων. Έχουμε δημοπρατήσει πολλές, θα δημοπρατήσουμε και τις υπόλοιπες. Η Ελλάδα 2021 θα έχει τελειώσει με τη δημοπράτηση των μονάδων. Πρόκειται για ένα έργο κολοσσιαίου μεγέθους το οποίο υλοποιείται μέσα σε ενάμιση χρόνο», επεσήμανε ο κ. Γραφάκος.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν δημοπρατηθεί περί τις 12 μονάδες και μέσα στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν οι μονάδες σε Κέρκυρα, Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Χαλκίδα και Αθήνα.