Πρωτότυπη δράση του Δήμου Κηφισιάς από τα παιδιά για τα αδέσποτα ζώα

Μια ιδιαίτερη δράση αναπτύσσει ο Δήμος Κηφισιάς, με δημιουργούς τους δασκάλους και τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης και αποδέκτες τα αδέσποτα. Αυτή η δράση έχει παράλληλα και οικολογική σημασία, αφού πρόκειται περί ανακύκλωσης και λειτουργεί προς όφελος του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό των δώδεκα παιδικών σταθμών του δήμου συγκεντρώνει ανακυκλώσιμα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως χαρτόκουτα, καλάθια, νάιλον, μεμβράνη απ’ αυτή που χρησιμοποιείται για τα τρόφιμα, σακούλες από το σούπερ μάρκετ, αλλά και παλιές κουβέρτες, φθαρμένα μαξιλάρια, χαλάκια, μάλλινα πουλόβερ, τσουβάλια και όποιο άλλο ζεστό ρούχο μπορεί να προφυλάξει από το ψύχος, τον αέρα, τη βροχή, το χιόνι και την υγρασία.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν το βασικό υλικό, με το οποίο το προσωπικό των δημοτικών σταθμών και τα παιδιά θα κατασκευάσουν σπιτάκια για τα ζωάκια της πόλης. Στη συνέχεια ο δήμος θα τα τοποθετήσει σε διάφορα σημεία, προκειμένου να βρουν μια στέγη τα αδέσποτα.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος Κηφισιάς πετυχαίνει και μία δημιουργική δράση των παιδικών σταθμών και η δράση αυτή να έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού στο επίκεντρό της βρίσκεται η ανακύκλωση, αλλά και οικολογικό, αφού καταλήγει σε φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.