Κίνα: Στο 23% το ποσοστό δασικής κάλυψης από 12% στις αρχές του ’80

Το Πεκίνο θα εξακολουθήσει να προωθεί την αύξηση της δασικής κάλυψης, τις δενδροφυτεύσεις, αλλά και την προστασία των δασικών πόρων, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της οικολογίας και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Λιου Ντονγκσένγκ, αναπληρωτή διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Δασών και Βοσκοτόπων της Κίνας.

Μέσω δεκαετιών δενδροφύτευσης το ποσοστό δασικής κάλυψης της Κίνας έχει αυξηθεί από 12% στις αρχές της δεκαετίας του 1980 σε 23,04% πρόσφατα, όπως υποστήριξε ο ίδιος αξιωματούχος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα είδε τη συγκέντρωση του όγκου των δασικών εκτάσεών της να φτάνει στα 17,56 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο Λιου απέδωσε την πρόοδο αυτή στις επίμονες προσπάθειες δενδροφύτευσης σε εθνικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι οι δασικές εκτάσεις αλλά και η συγκέντρωση του δασικού όγκου της Κίνας αυξάνονται για 30 συνεχή χρόνια.

Δίνοντας έμφαση στα προβλήματα που απομένουν αναφορικά με την ανισοκατανομή στις δενδροφυτεύσεις και την οικολογική ευπάθεια, ο Λιου είπε ότι η Κίνα θα προγραμματίσει για την επιστημονική δενδροφύτευση των εδαφών, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα υδροδότησης μεταξύ διαφορετικών περιοχών.