Πιλοτικό πρόγραμμα πράσινης αστικής αναζωογόνησης σε Μαραθώνα και Ραφήνα

Εντός του 2021 θα δημοπρατηθούν -με στόχο να υλοποιηθούν σε έναν χρόνο- δύο σημαντικά πάρκα-πολυχώροι στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου, τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε., ο οποίος έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης.

Τα έργα εντάσσονται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης και έχει υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 297.586 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας, του οργανισμού ΕΥΔΗΜΟΣ και των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι αστικές αναζωογονήσεις αφορούν έκταση 11.389 τ.μ. στην α’ είσοδο Νέου Βουτζά του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και 6.350 τ.μ. στη β’ είσοδο Νέου Βουτζά του Δήμου Μαραθώνα, με υπαίθρια διαμόρφωση διαδρομών περιπάτου, όργανων γυμναστικής, θεάτρου-καθιστικού και καθιστικού με σκίαστρο, παιδικών χαρών, σιντριβανιών, με γήπεδο Padel, μικρή πίστα skate board, αναψυκτήριο κ.ά.

Αναφερόμενος στις δράσεις που αφορούν τόσο τις πληγείσες περιοχές όσο και ευρύτερα την Ανατολική Αττική ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα θα υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα σε όλη την περιοχή: «Συνεργαζόμαστε στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού για την υλοποίηση αυτών των δύο εμβληματικών πάρκων-πολυχώρων, τιμούμε τη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά και συμβάλλουμε στην πράσινη αστική αναβάθμιση της περιοχής».