Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

ΚΚΕ: Έμμεση παραδοχή της ενοχής η «απόσυρση» της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

· Newsroom

Ως έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων του εξωτερικού ερμηνεύει το ΚΚΕ την «απόσυρση» της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η “απόσυρση” της κυρίας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων» σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Το πιο σημαντικό είναι η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε “φέιγ  βολάν”.

Ακολούθως, το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί την ανάληψη της -τουλάχιστον- πολιτικής ευθύνης από την υπουργό Εσωτερικών. «Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το πιο σημαντικό είναι «η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε “φέιγ βολάν”, φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς σήμερα Παρασκευή έχει ξεσπάσει σάλος στη ΝΔ για το ζήτημα, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξωθήθηκε σε παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σε διαδικασία αποπομπής βρίσκονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης όπως και ο γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία