Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Χρυσόγονος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος επισκέφτηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, αντάλλαξε απόψεις με τοπικούς φορείς και μίλησε σε πολιτική εκδήλωση της ΠΑΣΠ Κομοτηνής μαζί με τη βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη.

Κοινός τόπος προβληματισμού ήταν η ανησυχία για την πληθυσμιακή αποψίλωση της ακριτικής Θράκης λόγω της έλλειψης επαρκούς μέριμνας από την κεντρική κυβέρνηση.

Ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε ότι ο αθηνοκεντρισμός του ελληνικού κράτους έχει φτάσει σε παθολογικά επίπεδα και ότι χρειαζόμαστε επειγόντως αποκέντρωση οργανισμών και υπηρεσιών και ενίσχυση της περιφέρειας και ιδίως των εθνικά ευαίσθητων περιοχών της χώρας.

Θέμα της εκδήλωσης στην Κομοτηνή στην εκδήλωση που διοργάνωσε  η ΠΑΣΠ Κομοτηνής «Κράτος Δικαίου ή Κράτος αδικίας; Ελλείμματα και αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο»  με τον Κώστα Χρυσόγονο να σημειώνει σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ότι επισημαίνει παθολογικές καταστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και για τις οποίες οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εισέλθουν σε σοβαρό διάλογο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της δημοκρατίας του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ αναφέρθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής , ενώ τόνισε το ρητό” Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ”  που πρέπει να εφαρμοστεί και στην ΕΕ για καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων από ότι μεμονωμένα τα εθνικά κράτη της Ευρώπης που αποτελεί πολύ μικρή μονάδα στον παγκόσμιο χάρτη.

Ενίσχυση της κοινής Ευρωπαικής αμυντικής υποδομής προτείνει ο Κώστας Χρυσόγονος με τελικό στόχο τη δημιουργία Ευρωστρατού , μιας δύναμης δηλαδή ταχείας αντίδρασης , αλλά προτείνει επίσης μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών.