Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα Γιάννενα εντοπίστηκε φυσικός αυτουργός της επίθεσης – Προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό

Περισσότερες από 60 προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν σήμερα Δευτέρα για την επίθεση στις 7 Δεκεμβρίου στον αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργο Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Η έρευνα «έτρεξε» όλο αυτό το διάστημα και η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 150 άτομα για εμπλοκή όχι μόνο στον θάνατο του αστυνομικού αλλά και σε άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Τρίτη ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τους αποδοθούν επισήμως οι βαριές κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας άρχισε χθες Κυριακή, το απόγευμα, από τα Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΕΡΤΝews, ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, πιθανότατα προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας σε αυτοκίνητο που κινούταν προς τα σύνορα.

Ακολούθησαν έρευνες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται ότι βρίσκονται οι πέντε ηθικοί αυτουργοί και δύο αρχηγικά μέλη, δηλαδή οι αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για την επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ τους είναι και ο αδερφός του 18χρονου, ο οποίος συνελήφθη από την πρώτη στιγμή ως φυσικός αυτουργός για τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας.

Εκτός από το Λεκανοπέδιο Αττικής, έγιναν έρευνες σε Χανιά, Καρδίτσα και Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο πιστόλια, εκτοξευτήρες ναυτικών φωτοβολίδων, αρκετά βεγγαλικά, ρόπαλα και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της Αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και ρούχα που φορούσαν κάποιοι οπαδοί το βράδυ της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.