Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν ξανά οι εργασίες για το Flyover – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών και άλλοι φορείς. Τα έργα κατασκευής του Flyover αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο, Πέμπτη 25/04.

Όπως περιέγραψε στο thestival.gr ο δικηγόρος του Σύνδεσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξης Αδαμίδης, η απόφαση κοινοποιήθηκε στους κατοίκους σήμερα το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι την αίτηση αναστολής των εργασιών είχαν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο GRTimes.gr ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι εργασίες κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν και πάλι αύριο, Πέμπτη (25/4).

«Όντως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών και αύριο, Πέμπτη τα μηχανήματα βάζουν μπρος, ώστε να συνεχίσει το έργο. Επίσης, στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο ΣτΕ η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης του Flyover» δήλωσε ο κ. Ταχιάος.

Να σημειωθεί, ότι για την επανέναρξη των εργασιών πρέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος να κοινοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ στο Υπουργείο Υποδομών και αυτό στη συνέχεια στην κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο.

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, προκείμενου να «δουν» τα επόμενα βήματά τους.