Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

ΠΑΣΟΚ για Τριαντόπουλο: Το μονοσέλιδο υπόμνημα στην προανακριτική είναι απόδειξη κυνισμού και δειλίας

· Newsroom

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση του υπομνήματος του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.

«Η σημερινή στάση του κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος δεν προσήλθε στην προανακριτική επιτροπή αλλά έστειλε ένα μονοσέλιδο υπόμνημα με τρεις παραγράφους, στο οποίο ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, είναι μια πράξη ωμής σκοπιμότητας και δειλίας» αναφέρουν αρχικά και συνεχίζουν: «H νομιμότητα καταστρατηγείται, οι θεσμοί παρακάμπτονται και προκύπτει ένα καίριο ζήτημα. Αν η κυβερνητική πλειοψηφία πιστεύει ότι ο κ. Τριαντόπουλος δεν έχει καμία ευθύνη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά παρ’ όλα αυτά αποφασίσει να του ασκήσει ποινική δίωξη, τότε διαπράττεται κατάχρηση εξουσίας. Οφείλει να εξηγήσει με ποια νομική βάση στέλνει στο δικαστικό συμβούλιο έναν αθώο. Το Σύνταγμα υποχρεώνει τη Βουλή να ερευνήσει την υπόθεση, δεν παρέχει ευχέρεια στον υπουργό να αποφασίζει τα στάδια της διαδικασίας».

«Η παραίτηση του κ. Τριαντόπουλου από τα δικαιώματά του ενώπιον της επιτροπής δεν μπορεί να στερήσει την επιτροπή από τις αρμοδιότητές της. Αντίθετα, η εξέταση κρίσιμων νέων στοιχείων, όπως το email του κ. Τριαντόπουλου, καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση της διαδικασίας και την εξέταση μαρτύρων. Γι’ αυτό και καταθέσαμε κατάλογο μαρτύρων που πρέπει να κληθούν ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής. Η προσβολή των θεσμικών διαδικασιών, η κυβερνητική στρατηγική αποφυγής λογοδοσίας και η συγκάλυψη συνεχίζονται» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία