Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Ανακοίνωση του ΓΕΑ για το ατύχημα με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο Τατόι

· Newsroom

Επίσημη ανακοίνωση για το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη με αεροσκάφος στο Τατόι εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αεροσκάφος συμμετείχε σε πτήση συντήρησης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στον κύκλο του αεροδρομίου Τατοΐου, όταν προσέκρουσε στο έδαφος, εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«​Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 10:52, αεροσκάφος P2002-JF Tecnam της 360 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος από την Σχολή Ικάρων, που συμμετείχε σε πτήση συντήρησης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στον κύκλο του αεροδρομίου Τατοΐου, προσέκρουσε στο έδαφος, εκτός του διαδρόμου προσγείωσης. ​

Το πλήρωμα του αεροσκάφους, διακομίσθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. ​Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται».

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία