Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Σαουδική Αραβία: Ακύρωση του 60% των προγραμματισμένων πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο «King Khalid»

· Newsroom

Περίπου το 60% των προγραμματισμένων πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο «King Khalid» του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να ακυρωθεί σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων για τον κλάδο των αερομεταφορών Cirium.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για χθες Κυριακή αποφαίστηκε η ακύρωση του 99,7% των προγραμματισμένων πτήσεων. Το αεροδρόμιο της σαουδαραβικής πρωτεύουσας παρέμεινε κλειστό έπειτα από επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι έντεκα να τραυματιστούν.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την άλλη φονική επίθεση, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν. Από εκείνη την επίθεση σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300.

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία