Έρευνα στα γραφεία της Κιβωτού στη Χίο

Must read

Τα γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο ερευνούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς υπήρξε πληροφορία για ύποπτες οικονομικές κινήσεις στην έδρα της οργάνωσης στο νησί. Έτσι, ενημερώθηκε η Οικονομική Αστυνομία από τις τοπικές Αρχές και αποφασίστηκε να διεξαχθεί έρευνα στην εκεί δομή.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι από τις εισαγγελικές Αρχές η έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τη διαβίωση στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι βασικές πτυχές της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Ανηλίκων συνέχισαν και χθες την εξέταση μαρτύρων, από εργαζομένους και πρώην τρόφιμους της δομής, για όσα καταγγέλθηκαν για κακοποιήσεις παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίρες, οι τρεις -προς το παρόν- μαρτυρίες ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών επιβεβαιώνουν όσα είχαν καταγγελθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά (αυστηρές τιμωρίες, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμοί και απομονώσεις), ενώ δεν κατατέθηκε κάτι πέραν των ήδη καταγγελθέντων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος ανηλίκων.

Η μόνη για την ώρα καταγγελία για σεξουαλική ασέλγεια έχει γίνει από 19χρονο πρώην τρόφιμο της δομής εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και έχει επιβεβαιωθεί από άλλο παιδί που υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Πάντως, όλες οι προσπάθειες της Εισαγγελίας Αθηνών, που χειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα τις έρευνες, κατατείνουν στο να καταστεί δυνατό να εξεταστούν και ανήλικα που διαβιούν στη δομή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν να πουν ουσιαστικά πράγματα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ωστόσο, η εξέτασή τους απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία ώστε αυτά τα παιδιά να νιώσουν αρκετά ασφαλή για να μιλήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στα χέρια τους προσώρας αρκετές μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών και μία για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι ελεγχόμενοι προς το παρόν είναι τέσσερα άτομα, ο πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού» και στενοί συνεργάτες του.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article