Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

· Newsroom

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 04:10 σήμερα εξωτερικά της πολυκατοικίας που μένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Νέο Ψυχικό.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στην είσοδο της γκαραζόπορτας και από την ανάφλεξη, σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε μαύρισμα στην πόρτα, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ που ήταν σταθμευμένα απέξω.

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

ΑΠελώνη: Καταδικάζουμε την επίθεση στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη

«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία