ΕΛ.ΑΣ.: 20 συλλήψεις μελών κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες – 4 εκατ. ευρώ το παράνομο κέρδος

Τέσσερις εφόδους έκανε η Αστυνομία σήμερα Πέμπτη, το πρωί, για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και πλαστογράφησης εγγράφων με έσοδα που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης και έχουν συλληφθεί ήδη 20 άτομα.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε σπίτια χρησιμοποιώντας πολιορκητικό κριό όπου εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα και σφραγίδες όπως έχει καταγραφεί σε οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης. Παράλληλα, έχουν βρεθεί εξοπλισμός, χρήματα καθώς και πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, που φέρεται ότι εμπλέκεται σε περισσότερες από 500 υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, είχε τέσσερα εργαστήρια σε Αθήνα, Πειραιά και Περιστέρι όπου έφτιαχναν τα πλαστά έγγραφα και τα διοχέτευαν σε μετανάστες.