Αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη θητεία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται ότι είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως διαμηνύεται από την ΕΚΤ στον απόηχο δημοσιεύματος των «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο η Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τον ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει συζητήσει να διακόψει τη θητείας της στην ΕΚΤ ως πρόεδρος, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στο WEF.
Όπως είπε ο Σβαμπ, σύμφωνα πάντα με τους «FT», έχουν ήδη δρομολογηθεί και κάποια πρακτικά θέματα (όπως ένα διαμέρισμα στην Ελβετία), ούτως ώστε η Κριστίν Λαγκάρντ να αναλάβει τα ηνία του WEF πριν από τη λήξη της θητείας της στην ΕΚΤ στις 31 Οκτωβρίου 2027. Ο Σβαμπ πρόσθεσε ακόμη ότι η νυν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται στο «κεντρό ενός σχεδίου» που οι δυο τους συζητούν εδώ και αρκετά χρόνια, δηλαδή να τον αντικαταστήσει στην ηγεσία του WEF.
Πιθανή αποχώρηση της Λαγκάρντ από το τιμόνι της ΕΚΤ, προτού ολοκληρωθεί η θητεία της, θα σήμανε την έναρξη της μάχης διαδοχής της, ωστόσο σχολιάζοντας τις πληροφορίες εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε: «Η πρόεδρος Λαγκάρντ ήταν πάντα πλήρως αφοσιωμένη στην εκπλήρωση της αποστολής της και είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη θητεία της».





