Mε γενίκευση της απεργίας σε όλη την ακτοπλοΐα, εφόσον δεν υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση από την πλευρά των ακτοπλόων και της κυβέρνησης προειδοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), τα μέλη της οποίας σε συνέλευσή τους στο λιμάνι της Πάτρας αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία με έναρξη σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί και λήξη αύριο Σάββατο στις 6.
«Το πλήρωμα καταστρώματος συνεχίζει ανυποχώρητα τον απεργιακό αγώνα στα πλοία της Αδριατικής διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματά του» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.
Σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο, η απεργία ενισχύθηκε έπειτα από απεργιακή συνέλευση στο λιμάνι της Πάτρας, η οποία ακολούθησε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης ναυτεργατών και υποστηρικτών. Όπως προσθέτει η ΠΕΝΕΝ, μετά την απεργιακή συνέλευση και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λιμάνι της Πάτρας, εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον κλάδο, η συνέχιση της απεργίας.
Σημειώνει εξάλλου πως σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας θα τηρηθεί ό,τι προβλέπεται από τη ναυτική νομοθεσία στις περιπτώσεις των απεργιών.





