Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άργιλος Κοζάνης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 8ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι από την περιοχή ΖΕΠ να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την πόλη της Κοζάνης. Η φωτιά έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια των εργατικών κατοικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε ο χώρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το μέτωπο κατευθύνεται προς την τοπική κοινότητα Βατερού, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Στην πορεία της φωτιάς υπάρχουν αγροτικές κατοικίες.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #ΖΕΠ της Περιφερειακής Ενότητας #Κοζάνης
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχή #ΖΕΠ #Κοζάνης απομακρυνθείτε προς την Πόλη της #Κοζάνης
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 7, 2025
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται από τις όμορες περιοχές, ενώ η Τροχαία έχει κλείσει τον δρόμο από Κοζάνη προς Βατερό.





