Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται αύριο Πέμπτη η χώρα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η ατμόσφαιρα παραμένει ξηρή, η θερμοκρασία υψηλή και οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν.
Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο μοτίβο ανέμων, με ισχυρές ριπές 8-9 μποφόρ να σαρώσουν περιοχές που ήδη βρίσκονται υπό αυξημένο κίνδυνο.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί»:
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια και Σκύρος)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων)
Η Γενική Γραμματεία έχει ήδη ενημερώσει τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, δήμους και Περιφέρειες για την άμεση λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας.
Εκτός όμως από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις και Παρασκευή θα είναι δύσκολη ημέρα, καθώς άνεμοι ξηρασία διατηρούνται, ενώ το έδαφος, η βλάστηση και οι ανθρώπινες δραστηριότητες σε ευαίσθητες περιοχές διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα.





