Ν. Δένδιας για έξι χρόνια από τη συμφωνία με Αίγυπτο για ΑΟΖ: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου, κάτι που υπενθυμίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι είχε την τιμή να υπογράψει τη συμφωνία στις 6 Αυγούστου 2020 ως υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον τότε Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

«Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω ως Υπουργός Εξωτερικών, με τον τότε ομόλογό μου Σάμεχ Σούκρι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα το στο Χ. Παράλληλα, υπογράμμισε: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον, στέλνοντας το μήνυμα ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας είναι η βάση επίλυσης κάθε διαφοράς».

Ο υπουργός συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφία από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου 2020.