Νέα Υόρκη: Νεκρή 49χρονη που μαχαίρωσε δύο ανθρώπους στην Times Square – Υπέκυψε το ένα θύμα της

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε χθες Δευτέρα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου 49χρονη ψυχικά ασθενής μαχαίρωσε δύο ανθρώπους -κατά τα φαινόμενα, εντελώς στην τύχη-, σκοτώνοντας νεαρή, προτού πέσει επίσης νεκρή από σφαίρες της αστυνομίας.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι πρόκειτια για την Πάμελα Σισνέρος, κάτοικο του Κουίνς, η οποία έβγαλε δύο μαχαίρια από τσάντα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ και άρχισε να απειλεί διερχόμενους, ωστόσο στη συνέχεια επιθέτηκε σε 68χρονο, τον οποίο τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αμέσως μετά στράφηκε σε μια 32χρονη, την οποία επίσης μαχαίρωσε στο ύψος της κοιλιάς, σύμφωνα με την την επίτροπο της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης Τζέσικα Τις.

Η 32χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, ενώ ο άνδρας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν αποκαλύφθηκαν.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προσπάθησαν να την πείσουν να παραδώσει τα όπλα. Σε βίντεο που τράβηξαν διερχόμενοι και κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βλέπει κανείς γυναίκα με ροζ κοντομάνικο μπλουζάκι να απειλεί αστυνομικούς, με δύο μαχαίρια στα χέρια.

«Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν διάλογο με τη γυναίκα αυτή για τέσσερα λεπτά και τη διέταξαν επανειλημμένα να αφήσει κάτω τα μαχαίρια, κάτι που αρνήθηκε να κάνει», σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας Τις. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των αστυνομικών να την πείσουν να αφήσει κάτω τα μαχαίρια και να παραδοθεί, φέρεται ότι τους είπε «δεν αφήνω τίποτα, προτιμώ να σας σκοτώσω», σημείωσε ακόμη η επίτροπος της NYPD. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως μέλος της χρησιμοποίησε τέιζερ, χωρίς αποτέλεσμα, προτού χρησιμοποιηθούν πιστόλια.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η 49χρονη ήταν γνωστή στην αστυνομία από το 2018 και έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Ωστόσο η κατάσταση χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η επίθεση έγινε στην καρδιά της Times Square, όπου βρίσκονται ανά πάσα στιγμή χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, άνθρωποι που πάνε στη δουλειά, τουρίστες, οικογένειες που κυκλοφορούν σε αυτούς τους δρόμους, όπως τόνισε η Τις. Μαζί της στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν και ο δήμαρχος της αμερικανικής μητρόπολης Ζόραν Μαμντάνι, ο οποίος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που επενέβησαν και απέτρεψαν το ενδεχόμενο αυτή η τρομακτική επίθεση να πάρει ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις.