Αρχίζει η κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

Μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε πόλεις της Πελοποννήσου, με στόχο στο τέλος του έτους να ξεκινήσει η τροφοδοσία των πρώτων παροχών, ανακοίνωσε σήμερα η HENGAS, με αφορμή την έκδοση των αδειών διανομής για τους Δήμους Τρίπολης και Κορίνθου από τη ΡΑΕ. Είχε προηγηθεί η έκδοση της άδειας διανομής για την πόλη της Μεγαλόπολης στα τέλη του 2020.

Το επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους τρεις δήμους φθάνει στα 27 εκατ. ευρώ. «Στη βάση αυτού του επενδυτικού προγράμματος προβλέπεται η έναρξη κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο εντός Μαρτίου, με στόχο στο τέλος του έτους να ξεκινήσει και η τροφοδοσία των πρώτων παροχών. Σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας η HENGAS θα καλύψει το 100% των εμπορικών-βιομηχανικών καταναλωτών και άνω του 80% των νοικοκυριών», αναφέρει η HENGAS.

Περαιτέρω προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του ‘Αργους, μέχρι το τέλος του έτους, μέσω σύνδεσης με το δίκτυο ΕΣΦΑ, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η επέκταση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη, αρχικά με CNG (συμπιεσμένο) και στη συνέχεια με LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του κεντρικού αγωγού από τον ΔΕΣΦΑ, οπότε και θα τροφοδοτηθούν μέσω αγωγού.

«Μέσω του αναπτυξιακού σχεδιασμού της HENGAS χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρήση του φυσικού αερίου – ενός καυσίμου φιλικού προς το περιβάλλον και κατά πολύ οικονομικότερου από τα άλλα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Με αυτό τον τρόπο η HENGAS συμβάλλει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας ενόψει των προκλήσεων της απολιγνιτοποίησης και των συνεπειών του κορωνοϊού», καταλήγει.