Δικογραφία σε βάρος υπευθύνου εταιρείας για περιβαλλοντική ρύπανση στη Χαλκιδική

Στον αρμόδιο εισαγγελέα αναμένεται να υποβληθεί η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 80χρονου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας με μεταλλευτική δραστηριότητα έπειτα από μεγάλη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εταιρεία φέρεται ότι είναι υπεύθυνη για περιβαλλοντική ρύπανση, ρύπανση προερχόμενη από την εκπομπή αέριων ρύπων και τέφρας σε περιοχή της Χαλκιδικής.

perivallon1

 

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής για τη διενέργεια περιβαλλοντικής επιθεώρησης – αυτοψίας στην εταιρεία. Παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα τέφρας από διάφορα σημεία (αντικείμενα, σκεπές σπιτιών, φυτά, αυτοκίνητα και δέντρα) της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να γίνει ανάλυση για τον προσδιορισμό της σύστασής τους.

Από τη συλλογή, την επιθεώρηση και την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που ελήφθησαν, προέκυψαν παραβάσεις αναφορικά με την ύπαρξη πυκνού νέφους καυσαερίων, διαπιστώθηκε μη επιτρεπόμενη καύση πετρελαιοειδών καταλοίπων, μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάχυσης της σκόνης, υποβολή αναληθών στοιχείων στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Επίδοσης και υπερβάσεις των ανώτατων ορίων αέριων εκπομπών καυσαερίων.

Πηγή: protothema.gr