Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Ισπανία: Ουδέτερα ως προς τις εκπομπές άνθρακα τα αεροδρόμια έως το 2026

· Μπέσσυ Σοφογιάννη

Ουδέτερους ως προς τις εκπομπές άνθρακα προτίθεται να καταστήσει τους τερματικούς σταθμούς της έως το 2026 στην Ισπανία η Aena, ο φορέας εκμετάλλευσης όλων των ισπανικών εμπορικών αεροδρομίων, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Maurici Lucena, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο CEO της Aena κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, η εταιρεία επενδύει 750 εκατ. ευρώ στη διαδικασία αυτή, δήλωσε o CEO της Aena, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στις υποδομές των αεροδρομίων και όχι στα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν τις υποδομές.

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τις αεροπορικές εταιρείες να απαλλαγούν από τον άνθρακα και είναι πιο δύσκολο γι’ αυτές… Οι αερομεταφορές είναι ο τομέας στον οποίο η απαλλαγή από τον άνθρακα θα είναι η πιο δαπανηρή» υπογράμμισε ο Lucena.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aena διαχειρίζεται επίσης αεροδρόμια στη Βρετανία, στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία