Τροπολογία Σκρέκα για το πάγιο στο ρεύμα – Διορθώσεις στο Power Pass

Must read

Νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή καταθέτει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για τις αυξήσεις των χρεώσεων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσαν πάροχοι.

Συγκεκριμενα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός τόνισε: «Σήμερα περνάμε διάταξη που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να μεταβάλλουν το πάγιο σε σχέση με αυτό που ίσχυε στις αρχές Ιουλίου και προηγούμενα, επειδή είδαμε τι προηγούμενες ημέρες πως ένας δύο πάροχοι προχώρησαν σε αύξηση του παγίου. Θα περάσει σήμερα η τροπολογία αυτή».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την εν λόγω τροπολογία θα ορίζεται ότι οι τιμές των παγίων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν εκείνες της 4ης Ιουλίου, δηλαδή πριν από την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση.

Σχετικά με το Power Pass, ο υπουργός Ενέργειας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να δεχθεί νέες αιτήσεις, πρόσθεσε όμως ότι εξετάζεται να ανοίξει για να γίνουν διορθώσεις από καταναλωτές, καθώς -όπως είπε- υπάρχει σχετικό αίτημα από ανθρώπους που κατά την υποβολή της αίτησης έκαναν λάθη στη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού ή άλλων στοιχείων.

Έκκληση να μην υπάρχει σπατάλη ενέργειας
Μιλώντας στο ANT1, o κ. Σκρέκας κάλεσε τους πολίτες να μην σπαταλούν ενέργεια, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να σπαταλούμε ενέργεια που δεν χρειαζόμαστε, αναφέροντας ότι αυτό δεν κάνει καλό στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού αλλά ούτε και στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Σχετικά με τις επιπτώσεις από τη μείωση της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο κ. Σκρέκας είπε ότι έχει υπάρξει μέριμνα και έχουν εξεταστεί σχετικά σενάρια: «Έχουμε προνοήσει και αυξάνουμε τη συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, μπορεί μέχρι και να διπλασιαστεί, υπάρχουν πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που μπορούν να λειτουργήσουν με πετρέλαιο αντί για φυσικό αέριο και έχουμε προχώρησει στην αύξηση του αποθέματος υγροποιημένου φυσικού αερίου».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article