Άλμα 12% για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη – Έφτασε τα 215 ευρώ

Must read

Σημαντική άνοδο 7,6% καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στον απόηχο της μείωσης των ρωσικών ροών μέσω του Nord Stream 1 στο 20% της συνολικής χωρητικότητας (από 40% μέχρι πρότινος) από σήμερα το πρωί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε χθες σχέδιο έκτακτης ανάγκης για κατ’ αρχήν εθελοντική μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στις 27 χώρες μέλη της κατά 15% εν όψει του ενεργειακά δύσκολου χειμώνα που έρχεται, παρέχοντας δικαίωμα για εξαιρέσεις σε διάφορα κράτη ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες και τις ανάγκες τους.

Ωστόσο, το σχέδιο θα καταστεί υποχρεωτικής εφαρμογής εάν η Ρωσία διακόψει τις ροές αερίου προς την Ε.Ε., προκαλώντας ενεργειακή ασφυξία.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogaz κάλεσε τους ομολογιούχους της να έλθουν «άμεσα» σε συμφωνία μαζί της για καθυστέρηση των πληρωμών της προς εκείνους, εν μέσω του κατακτητικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή ήπειρο, σημείωνε νωρίτερα άνοδο 7,549%, στα 215,010 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ είχε φτάσει να ενισχύεται έως και 12%.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article